fbpx

ENDLESS LIFE

Het doel van Cooloo is om esthetische en ecologische oplossingen te ontwikkelen die flexibel kunnen worden toegepast om hoogwaardige designproducten te creëren die aansluiten bij de circulaire economie. Meer dan 40 jaar ervaring in de meubelindustrie heeft ons laten zien hoe inefficiënt en vervuilend de huidige meubel- en stoffeer industrie zijn. Deze ervaring gecombineerd met ons innovatief en out-of-the-box denken heeft geresulteerd in baanbrekende disruptieve concepten die klaar zijn voor de transitie naar een duurzamere wereld.

  Rethink
  Met samenwerkingen, promotie-evenementen en onze producten willen we de samenleving en de industrie de productieprocessen van producten laten heroverwegen om zich bewust te worden van de fysieke waarde en schaarste van materialen. Door de krachten te bundelen met grote bedrijven als Forbo, ECCO Leather en DSM laten we zien dat het mogelijk is om anders met productieafval om te gaan.
  Redesign
  Bij het anders denken en maken moet je producten anders ontwerpen, met als resultaat de beeldtaal van Cooloo, waar ronde en organische vormen prachtig gecombineerd worden met natuurlijke materialen.
  Repair
  Elk gebruiksvoorwerp zal verslijten en soms zelfs breken. Gelukkig is het volgens de filosofie van Cooloo eenvoudig om kapotte producten te repareren. De meubels worden gerepareerd en krijgen een nieuwe look zonder dat daarbij afval gecreëerd wordt. Het resultaat is een product dat weer zo goed als nieuw is zonder oude bekleding of stof weg te hoeven gooien. Wil je hier zelf geen tijd of energie aan besteden, lease dan je meubelen bij ons.
  Refurbish
  Is je fauteuil verouderd, versleten of niet in de mode? Geen probleem, wij kunnen het oude product voorzien van een nieuwe afwerking in een gewenst materiaal of kleur. Je meubelen zien er dan weer als nieuw uit. Zo hoeft een meubelstuk nooit als afval te eindigen. Met de Endless Life en refurbishment-visie van Cooloo kunnen versleten gestoffeerde design meubelen een tweede leven krijgen door ze op te knappen met een laag leer of kurkafval.
  Recycle
  Volgens onze filosofie gebruiken we zoveel mogelijk afvalstoffen in onze producten en coatings. Bijvoorbeeld oude wijnkurken, leerafval of schuimresten. Is het product echt aan het einde van zijn bestaan? We kunnen de materialen eenvoudig van elkaar scheiden voor recycling. Het recyclen van onze meubels is echter altijd de laatste stap. Het meubilair is van een dusdanige kwaliteit dat reparatie en refurbishing veel meer waardebehoud geven.
  Previous
  Next

  CIRCULARITEIT

  De circulaire economie is de weg van de toekomst. De technologieën en producten van Cooloo zijn zeer geschikt voor de nieuwe economie vanwege de economische en materiaal efficiënte reparatie- en refurbishment. Gecombineerd met hoogwaardige toepassing van afvalstoffen haakt CooLoo in op een groot aantal pijlers van de circulaire economie. CooLoo ontwikkelt daarbij circulaire bedrijfsmodellen zoals lease- en servicecontracten om de waarde van de ‘products that last’ te behouden. CooLoo Circular Canopy is een goed voorbeeld van de samenwerkingen die CooLoo nastreeft om de circulaire economie binnen de interieur industrie te promoten.

   ECOLOGISCHE COATINGS

   De door CooLoo ontwikkelde en toegepaste coatings zijn gemaakt volgens de hoogst mogelijke ecologische- en duurzaamheidsnormen. Materialen op waterbasis die oplosmiddel- en VOC-vrij zijn, vormen de kern van alle innovatieve coatings. Cooloo streeft ernaar om te blijven verbeteren met duurzaamheid en circulariteit voorop. Er is immers nog meer te winnen bij het verbeteren en verduurzamen van productieprocessen in alle bedrijfstakken.

   Leerafval gerecycled tot coating

   LEASE

   Cooloo heeft een meubellease en comfort-as-a-service gelanceerd als onderdeel van de Endless Life visie. Businessmodellen die aansluiten op de circulaire economie en technologische ontwikkelingen. De lease- en onderhoudsprogramma's bieden de hoogste vorm van flexibiliteit, comfort en geven meubilair en interieur een lange levensduur. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of lees meer op onze webshop.

     Emotion_H85_side_leather
     Dutch