PORTFOLIO

Een greep uit onze projecten.

PORTFOLIO

Een greep uit onze projecten.

COOLOO'S WERK

Cooloo heeft meer dan twee decennia ervaring in projecten op maat, interieurontwerp en meubelproductie. In samenwerking met architecten en ontwerpers creëert Cooloo de meest verbazingwekkende interieurs van plantenbakken, trappen en akoestiek tot zachte stoelen en renovatie. En dat allemaal door zoveel mogelijk afval te upcyclen en ecologisch toe te passen op elke vorm of ondergrond.

Neem contact op en ontdek wat wij voor jou kunnen doen. Onderstaande voorbeelden laten zien welke projecten en producten we al hebben gemaakt.

RED BULL KANTOOR

Casper Schwarz en zijn team hebben voor het nieuwe Red Bull kantoor in de Amsterdamse Houthavens optimaal gebruik gemaakt van Cooloo’s technische mogelijkheden. Organische betonelementen en de imposante trap zijn gemaakt van Econcrete. Daarnaast zijn er 180 akoestisch absorberende lamellen gemaakt met behulp van de RealMetalRust coating.

BOTANIC TOWER BRUSSEL

Onze Econcrete creatie in de Botanic Tower in Brussel. In samenwerking met Nachtraven hebben we een pantry gemaakt, evenals een geïntegreerde tafel met planten en verschillende plantenbakken. Met een betonnen afwerking gemaakt van afvalstoffen, waarmee je je binnen- en buitenruimtes een stoere en duurzame uitstraling kunt geven.

MILAN DESIGN WEEK 2021

Wij geloven dat mooi, hoogwaardig design en kunst duurzaam gecreëerd kan worden binnen een circulaire economie. Shaping a better world by thinking circular! Met onze deelnemers en partners, brengen we mensen samen en inspireren internationale bedrijven en ontwerpers om de cirkel te sluiten. Tijdens deze Salone del Mobile – Milan Design Week presenteerden we ons circulaire ontwerp op vijf locaties. Samen met onze partners vulden we de binnenplaats en het dak van het Palazzo. Bij Stecca 3.0 maakten we deel uit van playful, young, design van Isola Design District - we hadden zelfs een zwembad buiten.

Universiteit van Utrecht

Samen met de Universiteit van Utrecht creëerde Cooloo deze circulaire lounge. Het interieur is totaal vernieuwd met een combinatie van refurbished meubelen uit de eigen voorraad van de Universiteit, circulaire banken uit de Cooloo collectie en op maat gemaakte raambanken. Een perfect voorbeeld van Cooloo's circulair denken met hoogwaardig hergebruik van bestaande meubels, duurzame en gerecyclede materialen en maatwerk.

FORTUNA VLIELAND

Voor het duurzame Fortuna Vlieland pand zijn speciale circulaire stoelen gemaakt. Het CLT houten frame houdt middels slechts 8 verbindingspunten de comfortabele CoolCork zitting in positie. Gemakkelijk te repareren of refurbishen, geheel in de stijl van Cooloo’s circulaire visie.

FORUM GRONINGEN

In het nieuwe iconische pand van Groningen vind je op maar liefst 4 verschillende plekken producten van Cooloo. Speelse kleuren en zachte afwerking in de jeugd afdelingen zijn gecombineerd met strakke vormen en neutrale kleur bij het Expoplein en de Forum shop. Het ontwerp door NL Architects en de Munnik-de Jong-Steinhauser viel sinds de opening veelvuldig in de prijzen.

   QUARANTAINER

   Tijdens de corona uitbraak van 2020 raakte steeds meer ouderen afgezonderd van hun vrienden en familie. Toen Cooloo gevraagd werd om een bijdrage te leveren voor het Quarantainer project werd hier natuurlijk direct gehoor aan gegeven. Voor de containers, die een veilige ontmoetingsplek bij zorginstellingen bieden, werden oude stoelen en tafels refurbished met Econcrete en akoestische panelen en lounge elementen met CoolLeather en CoolCork geleverd.

     GALLERY