SALONE DEL

MOBILE

Everything there is to know about Cooloo x Milan Design Week 2022

SALONE DEL MOBILE

Alles wat je wilt weten over 

Cooloo x the Milan Design Week 2022

COOLOO x Salone del Mobile 2022

IN DE MEDIA

"Cooloo - leider in de ontwikkeling van afwerkingen en dekkende coatings - samen met een pool van Nederlandse bedrijven die werken aan hergebruik en deugdzame recycling; samen pakken ze het thema circulaire economie aan in een scenario met natuurlijke accenten."
"Maar wat te doen met de meubels die zich niet laten demonteren en recyclen? De Nederlandse startup Cooloo heeft een interessante oplossing gevonden. Van bestaande reststromen als denim, koffieprut, marmergruis of leer worden hoogwaardige coatings gemaakt."
"Deze toplaag over afgedankte meubels gespoten, die een nieuwe coole look krijgen van vale jeans of kurk. Aan het einde van de cyclus kan de eco-coating zelf ook weer worden gerecycled. met een betonachtig oppervlak. Hard en toch zacht."
"De tentoonstelling op het dak bood een moment van rust in de buitenlucht in een stad vol industrie - een nevenschikking van de weelderige, traditionele palazzo-omgeving die gastheer was voor meer van Cooloo's radicale materiële innovaties."
"Bovendien is het mogelijk om de duurzame coatingoplossingen te ontdekken die worden verkregen door het verwerken van afvalmaterialen afkomstig uit verschillende industrieën die door het bedrijf Cooloo Coatings zijn bedacht."

Cooloo keert terug naar Salone met de volgende stap in circulariteit

Na het internationale succes van vorig jaar in Milaan, is Cooloo terug in de stad voor de Salone del Mobile 2022. De Nederlandse radicale vernieuwers maken deel uit van Masterly – the Dutch in Milano. Zij tonen Cooloo's nieuwste duurzame materialen en technologieën, een tentoonstelling over circulaire materialen en een nieuwe samenwerking op de kleine binnenplaats van het Palazzo Turati. Maar ook samenwerkingen in andere delen van de stad...

 

Een presentatie waar de ruwe afvalstoffen te zien en te voelen zijn, die de basis vormen van de coatings. Leer, kurk, jeans en nog veel meer is te zien om te laten zien waar het vandaan komt en hoe het wordt verwerkt tot prachtige producten. Ten slotte betreed je de weelderige kleine binnenplaats om de samenwerking met Kullar te zien. Een nieuwe meubelsamenwerking gecreëerd voor de transformatie van de Vredeskerk in Tilburg, Nederland. Deze meubelset combineert CNC-frezen en eenvoudige montage met circulaire coatings van Cooloo. Om een eenvoudige, robuuste en duurzame iconische lijn creëren.

Cooloo_Photo-Neneh Reza Verburg_4 - LR
Cooloo x Sandra Keja Planken 01 - Neneh Reza Verburg - LR

The Dutch atelier

Voor het Dutch Atelier in Isola Design District, samengesteld door Wisse Trooster, hebben we twee objecten gecoat: de mint tafel van Sandra Keja Planken met een bijzondere mintgroene Econcrete. En natuurlijk de geweldige Foamblock stoel van Teun Zwets. Stukken weggegooid schuim, aan elkaar gelijmd en gecoat met Ameba-technologie en onze CoolJeans-coating, die op de circulaire Studio Wae-tapijten zijn geplaatst. Maar dat is niet alles…

Alcova & Marsèll

Aan de andere kant van de stad stonden twee hele bijzondere stukken. Bij Alcova toonden we een gereviseerd Barcelona daybed van Paul Cournet, gemaakt van tennisbalschuim en onze flexibele zilvercoating. De banden van ECCO Leather, en bevestigd aan een origineel tweedehands Mies van der Rohe frame.

 

Ten slotte was er de experience van Lisa Ertell en Jannis Zell in de Marsèll Paradise-galerij. Deze twee Duitse ontwerpers maakten van Marsèll-schoenen een flexibele modulaire bank bekleed met gerecycled leer.

media