SALONE DEL

MOBILE

Everything there is to know about Cooloo x Super Salone 2021

SALONE DEL MOBILE

Alles wat je wilt weten over 

Cooloo x the Milan Design Week 2021

COOLOO x Salone del Mobile 2021

IN DE MEDIA

"Cooloo - leider in de ontwikkeling van afwerkingen en dekkende coatings - samen met een pool van Nederlandse bedrijven die werken aan hergebruik en deugdzame recycling; samen pakken ze het thema circulaire economie aan in een scenario met natuurlijke accenten."
"Maar wat te doen met de meubels die zich niet laten demonteren en recyclen? De Nederlandse startup Cooloo heeft een interessante oplossing gevonden. Van bestaande reststromen als denim, koffieprut, marmergruis of leer worden hoogwaardige coatings gemaakt."
"Deze toplaag over afgedankte meubels gespoten, die een nieuwe coole look krijgen van vale jeans of kurk. Aan het einde van de cyclus kan de eco-coating zelf ook weer worden gerecycled. met een betonachtig oppervlak. Hard en toch zacht."
"De tentoonstelling op het dak bood een moment van rust in de buitenlucht in een stad vol industrie - een nevenschikking van de weelderige, traditionele palazzo-omgeving die gastheer was voor meer van Cooloo's radicale materiële innovaties."
"Bovendien is het mogelijk om de duurzame coatingoplossingen te ontdekken die worden verkregen door het verwerken van afvalmaterialen afkomstig uit verschillende industrieën die door het bedrijf Cooloo Coatings zijn bedacht."

COOLOO CIRCULAR CANOPY

We believe that beautiful, high-quality design and art can be created sustainably within a circular economy. Shaping a better world by thinking circular! With our collaborators and partners, we bring people together and inspire international companies and designers to close the circle.

Afvalstoffen van leer, kurk, linoleum, parelglas en zelfs bankbiljetten worden hergebruikt om unieke en innovatieve kunst en design te creëren. Cooloo Circular Canopy laat zien hoe je stijlvolle en duurzame producten kunt maken met behulp van afvalmaterialen, en toont baanbrekende technologie van deelnemers die het mogelijk maakt om volledig uit afval te ontwerpen. Een nieuwe economie gloort aan de horizon.

Cooloo en Thed Konings hebben bedrijven, instellingen, ontwerpers, kunstenaars en architecten bij elkaar gebracht die al werkten aan circulaire oplossingen. Om hun denken over wat design in de toekomst kan zijn uit te dagen en dit te delen met de creatieve industrie en de samenleving als geheel. Neem een ​​kijkje op de deelnemerspagina's en maak kennis met de betrokken bedrijven en ontwerpers. Niet alles wat we doen is nog perfect … maar deze groep leidt de verandering om de cirkel te sluiten.

Door de COVID-19 pandemie zien we, op confronterende wijze, dat onze oude globaliserende en lineaire modellen niet houdbaar zijn voor de toekomst. We moeten ons losmaken van goedkope out-sourcing met grote supply chains om kleine winsten te behalen.

De Salone del Mobile was uitgesteld tot september 2021, door de implicaties van de pandemie in onze onderling verbonden wereld. Dit onderstreept onze duurzame en circulaire boodschap, strenger dan ooit tevoren. We blijven doorgaan om samen cirkels te sluiten.

Cubes-RealMetalCubeGold-1

PARTNERS

Na hun eerste ontmoetingen tijdens de Salone del Mobile en Masterly The Hague in 2019, kwam Thed Konings op het idee om een ​​grote tentoonstelling te maken op basis van de mogelijkheden en filosofieën die de Cooloo-technologieën inhouden. De in Lyon woonachtige interieurkunstenaar bedacht zijn Wasted Mountains-concept waarin hij je stoutmoedig meeneemt voor een duik in het afval dat we creëren.

Dit resulteert in een inspirerende collectie stoelen en banken gemaakt van afvalstromen. Zoals zijn stoel Great Balls of Waste of het nu al iconische pronkstuk genaamd de One Billion Euro Sofa.

Grenzeloze verbeeldingskracht, eindeloze energie en onverschrokken ontwerpen gecombineerd met een duurzame boodschap, waarbij afvalstoffen centraal staan. De Waisted Mountains-stukken van Thed Konings vertellen het verhaal van circulariteit en duurzaamheid in een ontmoeting tussen kunst, design en duurzaamheid.

DEELNEMERS

LOCATIES

1. Palazzo Turati

Courtyard and Rooftop as part of Masterly The Dutch in Milano.

2. STECCA 3.0

As part of PLAYFUL, YOUNG, DESIGN by Isola Design District.

3. Fabbrica Sassetti

As part of Isola Design Community.

4. Bosco Verticale

As part of Isola Design District.

As part of Materialized Exhibition by Isola Design District.