fbpx

CooLoo ontwikkelt en produceert duurzame interieur oplossingen en producten op basis van afvalmaterialen, coatings- en spuittechnieken. Het CooLoo concept is ontstaan vanuit de gedachte dat interieurs en meubels nog steeds op klassieke en inefficiënte manier geproduceerd worden, met veel afvalstromen en beperkingen tot gevolg. Door meubels 'mechanisch te stofferen' volgens het CooLoo concept, ontstaan er legio ontwerp en afwerkingsmogelijkheden die bij gangbare meubelproductie onmogelijk zijn.

Deze manier van denken en de kennis binnen de CooLoo organisatie heeft tevens zijn weg gevonden naar duurzame industriële-, akoestische- en bouwoplossingen.

Ecologisch in coating
Duurzaamheid en circulair denken zit diepgeworteld in onze visie. In de ontwikkeling wordt er zo veel mogelijk gezocht naar het hoogwaardig toepassen van afvalmaterialen. Dit is tot dusver al succesvol gedaan met kurk, leer, staal én schuimafval. Daarnaast het hergebruik van bestaande meubels, alsmede producten creëren die gemakkelijk te repareren of refurbishen zijn. Dit noemen wij eCooLoogical.

Benieuwd naar onze circulaire visie? Klik door naar de eCooLoogical pagina voor meer informatie over dit onderwerp of neem contact met ons op!

Samenwerkingen en ontwikkelingen
Bij CooLoo houden wij ervan om samen te werken met architecten, ontwerpers, kunstenaars en producenten om unieke en innovatieve producten en technieken te creëren voor elk materiaal of elke markt. Ons ontwikkelingsteam staat open om nieuwe mogelijkheden en afvalmaterialen te implementeren in de markt. Heb je een afvalstroom waar je niets mee kunt? Laat het ons weten!

Turn-key
Naast het produceren van de standaard collecties leent het CooLoo concept zich uitermate voor maatwerk en turn-key interieur projecten. Dit hoeft zich niet te beperken tot meubels want CooLoo beschikt ook over afwerkingen voor vloeren en wanden op basis van afvalmaterialen.

Afwerkingen
CooLoo heeft momenteel de volgende afwerkingen:

Polyurea (PU)
• CooLCork (kurk afval)
• CooLLeather (leer afval)
• Econcrete (beton op basis van afval)
• RealMetalSteel
• RealMetalBrass
• RealMetalGold

 

nl_NL
en_GB nl_NL