fbpx

SALONE DEL

MOBILE 2021

BENIEUWD NAAR ONS WERK
TIJDENS DE SALONE VAN DIT JAAR?

SALONE DEL MOBILE 2021

BENIEUWD NAAR ONS WERK
TIJDENS DE SALONE VAN DIT JAAR?

ENDLESS LIFE

Het doel van Cooloo is om esthetische en ecologische oplossingen te ontwikkelen die flexibel kunnen worden toegepast om hoogwaardige designproducten te creëren die aansluiten bij de circulaire economie. Meer dan 40 jaar ervaring in de meubelindustrie heeft ons laten zien hoe inefficiënt en vervuilend de huidige meubel- en stoffeer industrie zijn. Deze ervaring gecombineerd met ons innovatief en out-of-the-box denken heeft geresulteerd in baanbrekende disruptieve concepten die klaar zijn voor de transitie naar een duurzamere wereld.

ECOLOGICAL IN COATING

LOOKBOOK
Met een lange geschiedenis in de meubelproductie, begon Cooloo de meubelindustrie natuurlijk ontwrichtend te veranderen door nieuwe technologieën en oplossingen te ontwikkelen voor verouderde en verspillende stofferingsprocessen. Bekijk onze standaard productlijnen en refurbishment mogelijkheden.

 

INNOVATIE

Op de eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van Cooloo worden coatings en materialen ontwikkeld met de beste duurzame eigenschappen voor interieur- en industriële toepassingen.

DUURZAAMHEID

Cooloo verkleint de ecologische voetafdruk door materialen van de hoogste kwaliteit te gebruiken die oplosmiddel- en CFK-vrij zijn om duurzame coatings te maken. Voor de meeste coatings worden afvalstoffen omgezet in een hoogwaardige afwerking.

Ameba-Good-Industrial-Design-Goed-Industrieel-ontwerp-1-p2wj3cbiao1g8ctfaaft8efexwyubpl4vdfegp185k

AMEBA

Ameba is een zitobject gemaakt van zacht schuim met een speciale coating ontwikkeld door Cooloo. Door deze innovatieve coating heeft Ameba geen frame aan de binnenkant. Voor de afwerking wordt leerafval uit de Nederlandse leerindustrie gebruikt. Ameba ontworpen door Hugo de Ruiter, bekroond met de Goed Industrieel Ontwerp prijs tijdens Dutch Design Week 2020.

RED BULL KANTOOR

Het spraakmakende interieur van het nieuwe Red Bull-kantoor in Amsterdam met hoogwaardige interieuroplossingen van Cooloo. De stoere en robuuste 'halfpipe' meeting hubs en de iconische trap zijn bekleed met duurzaam Econcrete. Gecombineerd met een indrukwekkende akoestische lamellenwand bekleed met RealMetalRust, geven deze innovatieve interieuroplossingen een stoere maar warme uitstraling aan de Habitoor vanuit de pen van Casper Schwarz Architects.

Casper Schwarz Red Bull 004
CooLoo offers solutions for new construction and renovations to roofs, walls, and floors for residential and commercial buildings. Also, innovative solutions have been developed for the airtight BENG building regulations under the European EPBD guidelines.

INDUSTRIE

De polyurea coatings van Cooloo zijn uitermate geschikt voor renovatie en waterdichte afwerking van wanden, vloeren, plafonds en daken voor binnen en buiten van elk type gebouw en elk oppervlak. Deze industriële materialen en toepassingen zijn geschikt voor industrie- en woningbouw. CooLoo biedt oplossingen voor de BENG-bouwvoorschriften in overeenstemming met de Europese EPBD-richtlijnen. 

instagram

Dutch